fbpx

Co wpływa na wyjątkowość karmy Moja Miska?

Staranna selekcja

Znamy dokładnie źródło pochodzenia składników wykorzystywanych do produkcji karmy Moja Miska. Surowe produkty dostarczane do naszej fabryki pochodzą od sprawdzonych lokalnych dostawców, którzy muszą przestrzegać restrykcyjnych norm jakościowych, a także podlegają regularnym kontrolom.

Świeże jest najlepsze

Technologia stosowana przy produkcji karmy pozwala na przetwarzanie świeżych składników – mięsa, ryb, warzyw, owoców i ziół. Wszystkie są delikatnie gotowane w temperaturze od 85 do 105 stopni C w celu zachowania składników pokarmowych oraz zapewnienia smakowitości i lekkostrawności. Innowacyjny proces suszenia karmy oraz późniejszego powlekania każdego z krokietów naturalnymi olejami i tłuszczami, pozyskanymi wcześniej ze świeżych produktów, pozwala zachować naturalny smak i aromat każdego chrupka.

Czy wiesz, że...

Świeże mięso jest bardziej strawne (aż do 98%) w porównaniu do karmy powstałej z przetworzonych odpadów poubojowych. Świeża żywność i naturalne składniki są smaczniejsze i łatwiej przyswajalne przez organizm czworonoga.

Skrupulatna analiza

Wielkość, kształt, kolor i gęstość karmy podlegają restrykcyjnym normom i kontrolom. Innowacyjna metoda analizy naszych produktów zapewnia bezpieczeństwo składników pokarmowych. Opakowania karmy zostały poddane surowym testom bezpieczeństwa i kontroli jakości.